10 juli 2012

De longarts vond het verstandig Hans weer op te nemen in Bronovo om te proberen hem te mobiliseren, dit was 27 juni. Helaas is dit niet gelukt en is er geen behandeling meer mogelijk. Hans is weer thuis sinds afgelopen woensdag. We proberen het hem zo prettig mogelijk te maken en hebben hulp van de thuiszorg en de huisarts. Hans geniet ook erg van de vele bloemetjes en de prachtige fruitmand!

24 juni 2012


Begin mei werd Hans erg verward. Er zijn diverse onderzoeken gedaan maar gelukkig bleken er geen uitzaaïngen in de hersenen te zijn.
Hij is enige dagen opgenomen geweest en heeft medicatie tegen de verwardheid gekregen.
Het gaat momenteel veel beter maar lichamelijk is hij erg verzwakt. Het grootste deel van de dag ligt hij te rusten maar geniet nog wel van lekker eten en af en toe een spelletje bridge met vrienden.

3 mei 2012


Vrijdag 27 april alleen maar goede berichten bij het evaluatiegesprek en gisteren alweer de eerste (van de 3) van de mei-chemo-kuur. Nauwelijks bijwerkingen dus dat is zeer prettig. Daarna zoals al bericht waarschijnlijk een periode van rust hoewel een 5e en 6e cyclus weer positief zou kunnen werken op het geheel ... Ik kan uiteraard zelf beslissen of ik daar wat voor voel !

10 april 2012

Vandaag de 2e dag van de aprilkuur alweer gehad; prima verlopen. In mei dan de 4e cyclus en daarna waarschijnlijk een periode van rust wat ons de kans biedt op uitstapjes. Onze oudste hond Jules hebben we helaas vorige week moeten laten inslapen. Zijn hoofd wilde nog graag maar het lijf was echt op; triest maar met 14 mooie jaren moeten we eigenlijk dik tevreden zijn.

22 maart 2012

Afgelopen dinsdag alweer de 3e en laatste van een kuur gehad (zonder problemen) en dat betekent weer even 2 weken rust. Lekker een weekend naar Stockholm naar de oudste broer van Mariemme Huub die mij (1.72 m) zwagertjuhhh noemt en ik hem (1.90) zwagerrrr. Leuk om de neven en nichten daar weer te zien; met aanhang uiteraard want Huub is al 4 keer opa.
Beste allemaal, tot een volgend bericht.

2 maart 2012

Zojuist (14.00 uur) goed nieuws bij de arts; de chemo van 7, 14 en 21 februari prima doorstaan en de (zorgelijke) situatie is stabiel (lever), bloedwaarden goed en long een lichte verbetering. We kunnen weer vooruit. Binnenkort weer naar de volgende chemo (duren slechts 3 uur). Nog steeds krijgen we regelmatig bloemen, kaarten e.d. We zijn er blij mee !

9 februari 2012

Dinsdag 7 februari weer gestart met dezelfde chemo-kuur die begin januari voor stabiliteit bleek te zorgen; doordat ik me een stuk beter voel, verdraag ik het veel beter dan in december, kan ik met Mariemme op pad om vrienden te bezoeken en lekker het bos in met de honden.

23 januari 2012

Zaterdag heb ik de slang van de sondevoeding verwijderd ! Op eigen kracht kan ik nu wel weer mijn gewicht op peil houden. Iedere keer "kleine" beetjes want, hoewel steeds trek, zit ik vrij snel vol. Op dit moment smaakt het meeste me weer m.n. de wat pittiger kost bv. van de toko (Djadi op de Laan van NOI, een aanrader) of iets van de Thai. Kreeg van Doelari nog lekkere loempia's en ze heeft gedreigd met roti .... Ik ga hopelijk ook gauw weer eens langs op de Javastraat. Tot dan !

19 januari 2012


Het gaat goed met de sondevoeding: 6 kilo erbij in 8 dagen. We gaan terug van 750 ml naar 500 ml per dag "bijvoeden". Het sondeslangetje gaat slechts 6 weken mee maar voor die tijd hoop ik er al lang vanaf te zijn. De "overlast" valt overigens erg mee; het zoemende pompje houdt je wel wat uit je slaap.
Nog wel kortademig maar mijn actieradius is toch ook de laatste dagen weer iets toegenomen. We gaan voorzichtig overleggen met de longarts over het doorzetten van de chemo .....

10 januari 2012

Gisteren is er een sondevoeding-slangetje aangebracht waardoor ik morgen hopelijk de eerste extra voeding naar binnen kan werken; door de peppillen is de eetlust so wie so al weer wat beter geworden sinds vorige week donderdag en voelde ik me weer een stuk beter. Zodoende kon ik ook nog 3 van de 5 wedstrijden spelen tijdens het laatste meesterklasseweekend van jl. 7 en 8 januari. We hebben ons vrij gemakkelijk in de middenmoot weten te handhaven.

3 januari 2012

Hierbij willen we iedereen bedanken die ons rond de Kerst en Nieuwjaar heeft gemaild, een kaart heeft gestuurd of zelfs een bloemetje, bloemstuk of presentje heeft laten bezorgen. Het heeft ons zeer goed gedaan. We wensen onze lezers een mooi, gelukkig en gezond 2012 toe !
Helaas was ik te zeer verzwakt om de kuur van 27 december te ondergaan dus er is een rustperiode ingelast, hard nodig om weer op krachten te komen. Binnenkort volgt overleg met de arts over het vervolg.

15 december 2011

Op vrijdag 9 december kregen we bij de longarts gemengd maar eigenlijk slechts nieuws. Aan de ene kant flinke verkleining van de long- en lymfekliertumoren maar een duidelijke verslechtering in de lever. Doorgaan met dezelfde kuur was daarom geen optie; afgelopen maandag heb ik dan ook een andere kuur toegediend gekregen die de lever moet gaan aanpakken; wanneer de evaluatie van de resultaten zal plaatsvinden is nog onbekend. Bij deze kuur krijg je het middel op de 1e, 8e en 15e dag, dan een week rust en dan opnieuw 1,8,15 enz. We blijven jullie op de hoogte houden.
Het 3e Meesterklasse 4-tallen-weekend was een heerlijke afleiding voor mij hoewel ik met gemengde gevoelens Mariemme alleen liet met nog allerlei klussen zoals boekhouding, voorbereiding van de Kerstdrives e.d. Het was weer geweldig om te doen maar wel loodzwaar; dat merk je minder op de dagen zelf maar na het weekend stortte ik mede door de chemo in. Vannacht uitstekend geslapen en vandaag is het weer een stuk beter; daar moet je je dan ook niet al te veel bij voorstellen want een kort loopje met de honden is een flinke inspanning.

Het bridgen begon niet best: beide paren lieten flink wat liggen en een 6-24 nederlaag was een feit. Daarna liep het stukken beter: een acceptabele 12-18 tegen het ijzersterke Witte Huis, 19-11 winst tegen Lombard 2 en zondag na een voorzichtig begin (13-17) 2 fraaie overwinningen: eerst 18-12 tegen het team van Berry Westra en Huub Bertens en tot slot 23-7 tegen het hooggeplaatste Lombard 1. Zowel Andre-Pieter Bas als Willem-ik boden en maakten een scherpe manche die Lombard mistte en ook op onderstaande slemhanden deden wij het beter.
Spel 17
N/N
975
H10865
7643
10
 
H4
AB974
AH108
94
N
W O
Z
V6
V3
B
AHV76532
  AB10832
2
V952
B8
 
Spel 27
Z/N
V54
5
HVB83
AHV4
 
A10832
VB82
65
85
N
W O
Z
976
H1097
10
107632
  HB
A643
A9742
B9
 

Op spel 17 begon het bieden aan beide tafels met oost 1 - zuid 2 (zwak sprongvolgbod) - west 3 ; hier scheidden zich de wegen: Andre Mulder besefte dat de enorme speelkracht van de oosthand belangrijker was dan in het heilige manchebod van 3SA te eindigen en knalde 5. Een voorzet die Pieter Bas voortreffelijk inkopte door met zijn fraaie controles in de andere kleuren te verhogen naar klein slem. De hartenverliezer kon weg op H dus het spelen was snel afgelopen. Aan onze tafel vroeg oost met 3 om een schoppendekking en west gehoorzaamde met 3SA, waarbij het bleef. Ook hier 12 slagen maar geen slempremie.
Op spel 27 volstond de tegenpartij met 3SA; bij ons aan tafel begon Willem met 1, west 1, ik 2 (manche-forcing met ruitensteun), oost doublet ("dat had ik willen bieden ") en Willem uitstekend 2SA. Hierdoor wist ik dat hij schoppenheer of -aas had en dan was 2 azen vrijwel zeker genoeg voor 6. Een eventuele schoppenverliezer kon waarschijnlijk weg om mijn mooie klavers. Dus even azenvragen en klaar was Kees. De 2 manches en de 2 slems leverden ons in het totaal 41 imps op vandaar de bijna maximale overwinning van 23-7.

2 december 2011

Het tweede weekend in de meesterklasse 4-tallen op 12 en 13 november was er een van contrasten: een zwarte zaterdag met een score van dik onder het gemiddelde en een fraaie zondag met 2 mooie overwinningen: 18-12 tegen het talentvolle jeugdteam Witte Huis 2 en een maximale overwinning van 25-3 tegen concurrent BCO uit Utrecht. We staan praktisch op het gemiddelde en inmiddels ruim boven de streep.
Volgende week vrijdag naar de longarts om de resultaten van de CT-scan te bespreken, zaterdag en zondag het derde weekend van de MK 4-tallen en dan vrij zeker maandag 12 december de 5e kuur.

11 november 2011

Op 10 november opnieuw goed nieuws bij de longarts: de bloedwaarden zijn verbeterd en dat betekent dat de 4e kuur (op maandag 14 november), zoals verwacht, gewoon door kan gaan. De longfoto gaf een stabiel beeld; zeker niet slecht maar we hadden eigenlijk gehoopt op een verdere verkleining van de tumor. We hadden ook slechter nieuws kunnen krijgen ... Of er nog een 5e en 6e kuur komt wordt pas begin december besloten als de resultaten van kuur 4 bekend zijn (dan een CT-scan die een nauwkeuriger beeld geeft dan een longfoto). Het weekend lekker aantreden in de Meesterklasse 4-tallen waarin ook een aantal kersverse wereldkampioenen onze tegenstanders zijn. Ik speel voor het Amsterdamse HOK en we moeten nog in een hogere versnelling om weer in de middenmoot te komen.

21 oktober 2011


Zeer goed nieuws vandaag bij een bezoek aan de longarts in Bronovo ! De eerste evaluatie na de 2e kuur geeft aan dat de chemotherapie aanslaat; eerlijk gezegd hadden we dat niet verwacht omdat ik me de laatste dagen wat minder voelde en ook de hoest baarde wat zorgen. Hiertegen krijg ik een 3-daags anti-biotica-kuurtje en dan moet ik maandag opdraven voor de 3e kuur. Er is een serie van 4 gepland maar wanneer de goede resultaten doorzetten komen er mogelijkerwijs nog 2 (nr. 5 en 6 dus) achteraan. Die beslissing wordt echter pas genomen na de 4e kuur. Wij gaan met een heerlijk gevoel het mooie weekend in .....

18 oktober 2011

Vandaag met Camiel een dagje naar Veldhoven geweest om de sfeer bij het WK te proeven. Was bijzonder leuk maar wel vermoeiend. Zeer warm in de speelzaal waar je ook de grote jongens ziet schutteren. Wat dachten jullie van 4 SA -5 (een kwantitatieve 4SA) terwijl 6 voor het neerleggen is. Het open team doet het geweldig en komt zeker bij de eerste acht; de dames en de senioren moet nog naar een hogere versnelling om dat te halen.

11 oktober 2011


De tweede kuur is beter gegaan dan de eerste; de hoeveelheid energie valt nog wat tegen maar we houden de moed erin. Eind van de maand een evaluatiegesprek halverwege deze serie chemokuren. Op zondag 2 oktober was ik mijn haaruitval een beetje zat en hebben Mariemme en Daniel de tondeuse erin gezet; men zegt dat het goed staat ... Hoe dan ook, ik begin steeds meer op mijn vader (Opa badmuts) te lijken.

27 september 2011


De tijd gaat snel; vrijdag a.s. moet ik al weer opdraven voor de 2e kuur. Gelukkig ben ik niet 24 uur zoet in Bronovo zoals bij de vorige kuren maar is het in 3 uurtjes gepiept. Na een paar dagen krijg je wat last van vermoeidheid e.d. dus volgende week zal ik weinig tot niet op de Javastraat zijn. Gelukkig was de planning zodanig dat ik wel het afgelopen weekend in de Meesterklasse 4-tallen heb kunnen spelen; het was pittig nl. 3 wedstrijden van 16 spellen per dag, maar bijzonder leuk om weer te doen. Ik was natuurlijk benieuwd hoe het zou gaan maar afgezien van een giga-blunder in een 3SA in de laatste wedstrijd en de gebruikelijke fouten die je allemaal toch wel maakt, ging het best acceptabel. Jammer van de grote nederlaag in de laatste ronde die ons, het Amsterdamse HOK, voorlopig op de 9e plek bracht, net boven de streep.
De volgende spectaculaire hand, met een 8-4 in de zwarte kleuren, had niet het happy end waarop je zou hopen. Bijna alle westspelers boden, al of niet direct, 5 maar omdat partner geen enkele nuttige honneur had, was dit contract ten dode opgeschreven (1, 2 of 3 down, niet kwetsbaar en ongedoubleerd). Volgende keer weer bieden, geen flauwekul !
A V 10 8
5
-
 A H 10 9 8 7 5 4
4 3
V B 7 6
V B 10 8 3 2
8

18 september 2011

Op 30 juni kreeg ik dus het goede bericht - na 4 chemo-kuren, steeds om de 3 weken - dat de situatie stabiel was. Pauzeren met behandelen, heerlijk. Na een mooie zomer, met een kleine 3 maanden geen bezoek aan arts of ziekenhuis en een stem (waarmee ik ook problemen heb) die zich uitstekend herstelde, kreeg ik half augustus wat lichte klachten. Na bloedonderzoek en een scan bleek dat de situatie verslechterd was en dan is een nieuwe serie chemo-kuren de beste aanpak. Op vrijdag 9 september j.l. heb ik de eerste van de 4 (tot maximaal 6) kuren gehad (ook weer om de 3 weken). De kuur is pittiger dan de vorige maar ik begin me gelukkig weer wat beter te voelen. Mariemme, de kinderen, mijn familie, vrienden en - op het zakelijke vlak - m.n. compagnon Peter Eversteijn zijn voor mij een enorme, onmisbare steun geweest ! Tot het volgende bericht.